Naturligt smink från Everyday Minerals

Jag har alltid haft problem med överkänslig hy. Vanligt smink har torkat ut huden, vilket har orsakat klåda och ibland röda utslag som inte försvinner. Finnar var det minsta att oroa sig för med andra ord. Doktorns order var hårda: Inte bada bastu och skydda huden på vintern. Inte sola solarium. Och smink var absolut förbjudet! Behandling bestod i en mix av illaluktande salvor. Så inte bara var jag tvungen att gå blek och osminkad - jag måste lukta illa också!

Syrran tipsade mig om mineralsmink och tyckte att jag borde prova. Hade hört mycket gott om ID Bare Minerals men även att deras smink innehöll ett ämne, Bismut Oxychloride, som kunde orsaka hudirritation och utslag. Sedan fick jag höra talas om Everyday Minerals, ett amerikanst mineralsmink utan Bismut och som innehöll helt naturliga ämnen. Helt vegan-vänligt och otroligt billigt!

Jag började med att beställa hem olika testkit med foundation, consealer och rouge tillsammans med några borstar. Kiten var perfekta för att kunna kombinera och testa sig fram till rätt färg. Testburkarna, som är stora som en femma, innehåller 1 gram smink i puderform och har trots sin lilla förpackning räckt i flera veckor.

Everyday Minerals foundations finns i 4 varianter som passa alla hudtyper: Original Glo - ger huden en lätt lyster; Semi-Matte - täcker lite mer och ger mjukare lyster; Matte - täcker fint utan lyster; Intensive - matt med extra täckning. För mig är det Intensive som gäller, då jag har ganska transparent hud som kan se lite glåmig ut.
Även rouge och ögonskuggor finns i flera varianter med olika grader av skimmer. På hemsidan finns det dessutom gott om tips, anvisningar och enkel färgmatchning efter hudtyp och färgton.

Vad gäller mina hudproblem så har det blivit mycket bättre! Jag använder smink varje dag och har inte haft några problem alls med klåda eller utslag. Här är mina favoriter:


Smink från www.everydayminerals.com
Kollage: Erika
Bilder: Everyday Minerals
Hemsida: www.everydayminerals.com


Högst upp från vänster (Foundations): Medium Beige Neutral, Golden Medium, Winged Butter
Rad 2 från vänster (Consealers): Multi Intensive/Eye Primer, Multi Tasking
Längst ned (Rouge): Soft Touch


Kommentarer
Postat av: Kikan

Hm...undrar om de är bra mot finnar oxå, vilket jag fortfarande får, typ evigt ung...Använder Id idag vilket är bra men finnarna är dock kvar... KRam Kikan

2010-02-28 @ 20:28:07
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0