Att ta körkort - som att springa maraton

Det har blivit dags för mig att ta körkort. Jag har dragit på det. Skickade in mina ansökningar för 6 år sedan, men det hela rann ut i sanden pga av bristande intresse fran alla parter.

Nu har jag tänkt ta mig i kragen och fixa körkortet! Att jag nu, 24 år gammal, har bestämt mig för detta beror lite på att jag alltid måste flörta med någon om jag vill åka nånstans och till viss del på att jag nu äntligen känner mig intresserad av detta. Bidragande var självklart den lite skräckblandade paniken jag kände när Fredrik sade att han inte tänkte köra en km till efter att han fyllt 24 utan att jag skulle bli tvungen att köra (eller gå om jag inte fixat pappren innan dess)...

Så nu börjar mitt första stora maraton (och med största sannolikhet mitt enda kan tilläggas :P) för det är så jag ser det. Att ta körkort. Körkort Maraton borde det heta.
Stressen mot klockan att lära mig köra bil. Kampen mot tröttheten för att plöja mig igenom teoriboken. Spänningen (och nervositeten) vid halkbana och förarprov...

Idag var jag på handledarkurs tillsammans med syrran, Fredrik och pappa. Nya ansökningar är inskickade (med ett stort hål i plånboken som följd!) Så fort Fredrik fyllt år (vilket kommer att äga rum på lördag *Grattis älskling!*) bär det av mot nya äventyr som elev och handledare. Det kommer att bli intressant.

Hoppas bara att jag orkar ta mig i mål...

Har jag nämnt att jag ska flytta?!

Mitt i all lycka och hushållande bland flyttkartonger och silkespapper så kom jag på en sak! Jag ska ju flytta!! Och jag har juh glömt att berätta om det! :P

En gammal man kom och ringde på vår dörr en kväll och undrade helt sonika om vi ville byta lägenhet med honom. Han bodde på 3:e våningen och hade svårt att gå upp för alla trappor eftersom hiss saknades.
Det var ju roligt tyckte vi och frågade vad han hade för lägenhet och det visade sig att han hade en STOR 2:a rakt över gatan! Vilken FLAX!

Jag och Fredrik bestämde oss där och då! Vi hade inte ens tittat på lägenheten innan! Nu har vi varit där och jag kan bara säga att det ska bli så härligt att få ett större sovrum och ett stort kök med plats för matbord! Självklart blir det lite pyssel med ommålning och kanske lite hantverkande för att få den lika fin som våran - men det bangar vi inte för!

Datum för flyttlasset är satt om en månad, den 17:e oktober, så det kommer nog bli lite hektiskt med packning och snack med hyresvärden, men det tänker jag knappt ens på eftersom jag har fullt upp att planera hur lägenheten ska inredas! Wii!

Ute i skogen

I helgen åkte vi äntligen upp till landet igen! Det känns som evigheter sedan vi var där, och man märkte verkligen skillnad! Löven gick i rött, gult och orange och temperaturen i luften var inte mer än 12-13 grader. Det har blivit höst!

Bästa boten på melankolin i detta fallet var att tända en mysig brasa i öppna spisen! Dessutom fanns det massor att göra: De sista grönsakerna i landet skulle tas in, liksaså krukorna från växthuset och ute-möblerna. Min uppgifte blev att skörda kryddorna och salladen - och vilken skörd det blev! 3 påsar sallad, 3 påsar dill, 3 påsar gräslök och 4 påsar persilja!

När vi inte förberedde huset och trädgården för vintern gick vi på loppis och gav oss sedan ut i storskogen för att plocka lingon och svamp. Tyvärr så fann det nästan inga gula kantareller och absolut ingen Karl Johan. Istället hittade vi drivor med gula trattkantareller och en och annan taggsvamp.

Vad gällde lingonplockningen så var vi inte alltför hoppfulla när vi, utrustade med hink och varsin bärplockare, travade ut i skogen, eftersom den utlovade blåbärshysterin slog snett. Mycket riktigt så var det mesta riset redan renskrapat av andra lingonplockare, men så plötsligt ropar Tommy. Han har hittat en glänta som fullkomligt lyser i rött - lingon i drivor! Hur kan någon ha missat detta?!
På bara 20 minuter hade vi plockat en hink full. Jag har nog aldrig haft så roligt när jag plockat bär förut :P

   


Klädd för festmiddag!

Var på middag hos pappa igår för att fira alla roliga saker som hänt på senaste tiden: som att syrran äntligen är hemma igen efter en massa resande, och för att Fredrik och jag ska byta lägenhet!!! (ska upp dit och mäta och reka ikväll så jag skriver mer om det när vi kommit hem igen!)

Att middagen var just igår passade extra bra eftersom min kjol blivit klar hos skräddaren! Såhär såg jag alltså ut klädd för vår celebration-dinner :P


      
Foto: Fredrik

Kjolen köpte jag på Topshop, storlek 34, för 399 kronor, men den var skadad i tyget vid dragkedjan så den gulliga tjejen i kassan skickade iväg kjolen till deras skräddare alldeles gratis. Fick hämta kjolen igår, lagad och lika fin som om skadan aldrig varit där!
Tröjan är en basic-top från HM. Älskar färgen och kommer garanterat att köpa fler i samma modell!
Pumpsen är inköpta på The Little Shoe Shop i London.
Örhängena är av märket Snö of Sweden och köptes på Åhlens för 299 kronor.

Kvällen blev alltigenom lyckad (Sverige lyckades till och med ta sig vidare i VM-kvalspelet i fotboll!). Hoppas det blir fler tillfällen så att jag kan ha min fina kjol igen!


Ödet måste skämta med mig...

Är så lycklig nu när jag kommit hem med en massa fina skor, men jag tror bestämt att ödet driver med mig lite...

Första dagen på jobbet, strax innan lunch, passade jag på att googla lite efter hemsidorna till alla dessa bra skobutiker jag varit på för att lägga upp dem som favoriter. Med sökorden "small women shoes" och "size 1-3" fick jag helt plötsligt upp Barratts - och det var INTE barnavdelningen som avsågs!

Detta måste undersökas! And low and behold - Barratts har ett sortiment för "petite feet" med damskor i storlek 1-3!! Det hade jag missat totalt när jag handlade barnskor där i förra veckan! ARRGHH!

Resten av dagen gick jag runt och var sur på mig själv för att ha missat detta gyllene tillfälle att köpa fler, snygga skor! Detta beror inte på att jag inte är nöjd med det jag redan har, men är man skotokig så är man :p

Allting slutar hur som helst med att jag nu praktiskt taget har övertalat mig kära far att vi ska åka till London snart igen (hans flickvän vill ju gärna åka dit (!) så visst ska hon få det tycker jag) och dessutom så ska syrran få följa med, eftersom hon också har små fötter. Allting är timat och klart i minsta detalj :)

Känn på den ödet!!


I bought some shoes...

Ni som läst min blogg tidigare vet att jag har väldigt små fötter. För er som inte läst bloggen tidigare säger jag bara: storlek 32!

Så när jag och pojken åkte till London så hade jag ett uppdrag att utföra. På York Street i London finns det nämligen en liten butik - The Little Shoe Shop - som, liksom namnet antyder, har ett utbud av väldigt små skor. Mitt uppdrag var att köpa så många snygga skor som jag bara kunde hitta. Jag kan ju tillägga att Fredrik hade förberett sig på en heldag i skobutiken :P

Jag hade kollat upp på deras hemsida innan jag åkte dit, så jag visste vilka skor jag ville prova (även om det blev en del fler när vi väl var där :P) Mitt sikte var därför inställt på åtminstone ett par stövlar, ett par pumps och en par jättefina sommarsandaler. 

När vi klev in i butiken var det REA - kan man få en bättre present?! 20% på det mesta. Tänka sig! Fredrik fick därmed slå sig ner i en stol medan jag pilade fram och tillbaka mellan hyllorna och plockade ner sko efter sko. Personalen var fantastisk och hämtade storlekar och andra färger på löpande band.
Hela besöket tog bara en timme (vilket måste vara personligt rekord för mig - jag borde heta Blixten eller nåt!) och med mig hem denna dag kom:


                                                 

    


Skorna kostade 350 pund vilket, omvandlat till svensk valuta, blir ungefär 4000 kronor. Ett kap tyckte jag!

Förutom Little Shoe Shop handlade jag på Barratts, som hade en hel del skor för skoluniform och fest.
Här köpte jag ett par stövlar och två par festpumps i moccaliknande material. Dessutom fyndade jag ett par ballerina på Primark!


    

Foto: Fredrik
Inköpsställen: The Little Shoe Shop, Barratts, Primark
Skomodeller (de tre översta bilderna, från vänster): Serena black calf, Mirabel black calf, Asti ivory calf


RSS 2.0