Drömmer om en ny soffa

Har inte skrivit på ett tag och det skäms jag för! Jag tänker skylla på att vi står upp över öronen i flyttkartonger och försöker skeppa iväg så mycket som möjligt till lånat rum hos svärföräldrarna. Vilka guldklimpar de är!

Vad gäller den nya lägenheten så har vi råkat på ett litet bakslag - nämligen försenad besiktning. Lägenheten vi ska flytta till har inte renoverats på nästan 20 år, så vi hoppades på att få färg av hyresvärden för att kunna måla om direkt! Problemet är bara att värden är orolig för att förolämpa farbrorn som ska byta med oss. Det roliga i kråksången är att det var han som föreslog att vi skulle besiktiga innan flytten! Aw!

Som plåster på såren åkte Fredrik och jag och kollade på soffa i söndags. Vi har länge velat köpa en ny soffa. Helst en med schäslong eller divan. Vi åkte därför till Mio för att spana snygga soffor. Vi hann in genom entrén sen var vi sålda! En Monza 2-sits soffa med divan i ett vackert gråmelerat tyg... vi gick igenom resten av butiken också för skojs skull och varje gång vi hittade en soffa vi gillade så var den en Monza. :P

Lika bra att börja mäta hemma för att se om en sån soffa ens får plats! Jag hoppas på att vi ska kunna köpa en fotölj också eftersom jag redan har en bild av hur jag vill att vardagsrummet ska se ut :)

Vita väggar, ekparkett, grå soffa och en likadan fotölj (kanske med fotpall), det vita soffbordet IMFORS från Ikea, en snygg matta i en stark färg (grönt kanske...) med matchande gardiner och soffkuddar. Tv-möbeln är högblank vit och skrivbordet i massiv ek. Jag tror det skulle bli skitsnyggt! Dessutom gillar jag verkligen såna där glödlampor med målat/blästrat glas. Synd bara att de är så förbaskat dyra!Kollage: Erika
Bilder: Mio, IKEA och designonline.se
Produkter: soffa "Monza", fotölj och fotpall "Derby" (Mio)   matta "Andrea", soffbord "IMFORS" (IKEA)   glödlampa "light shadows" modellerna "line" och "loop" (designonline)
Hemsidor: www.mio.se, www.ikea.se, www.designonline.se


Jag allvarliga funderingar på att göra en skalenlig ritning av lägenheten så att man kan se om alla möbler passar... Jag borde verkligen göra det!
Vi har stora planer för köket också med nytt matbord, nya stolar och en fristående köksbänk mitt i rummet med bra förvaring. Vi har funderat på att måla kökluckorna i högblankt orange... vad tror ni om det?
Ska slänga ihop en moodboard på köket så får vi se sen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0