Vi tänder ett ljus i advent

Det lackar mot jul. Redan på söndag är det första advent och trots att vi är mitt i en renovering så tänker jag försöka smyga upp en och annan adventsljusstake eller ljusslinga! Julen är det bästa jag vet såhär i vintertid, just för att den är full med ljus. Mysfaktorn kan inte bli högre!

Här är mina julljusfavoriter, varav några vi redan har och varav resten jag väldigt gärna vill ha ! :PKollage: Erika
Bilder RUSTA: Gren med ljusslinga 149 kr, Röd adventsstjärna i rotting 99 kr, Röd adventsstjärna med pärlor 79 kr, Foto: Reklamfoto Mats Liljedahl AB
Bilder IKEA: KALLT ljusslinga (blå bild) 199 kr, SKIMMER blockljusstakar 79 kr och 99 kr, JULROS blockljus 25 kr
Bilder MILQ: Bull ljusstake 299 kr
Hemsidor: www.rusta.se   www.ikea.se   www.milq.se

Aktas! Nymålat.

Nu är underarbetet äntligen klart, och elektrikern också trots mycket tjat från vår sida (vi fick praktiskt taget sparka honom i häcken för att han inte skulle glömma hälften och faktiskt göra klart jobbet helt och hållet!)

Jag ligger tyvärr lite efter i bloggandet eftersom så gott som varje ledig stund tillbringas med att renovera. Vi har faktiskt målat klart både vardagsrum/hall OCH köket! Vi har till och med kommit så långt att köksbänken är helt ihopmonterad och den nya bänkskivan fastskruvad (det blev superfint!!!). Jag har dock inte hunnit ta några bilder än, men här kommer några före- och efterbilder från när vi målade vardagsrummet och hallen.


      
      Vardagsrummet före...


     
      ...och efter målning.


     
      Hallen före...


     
      ...och hallen efter.


Vi valde att måla hall, vardagsrum och kök i en helt neutral vit färg. Färgen på väggen blir i stort sett densamma som i taket och på snickerierna, det enda som skiljer sig är blankheten i färgen och typ av färg.

Jag är jättenöjd med resultatet eftersom lägenheten nu ser mycket ljusare och större ut än när vi flyttade in! Och eftersom det är en så stor öppning mellan hall och vardagsrum kändes det viktigt att så mycket ljus som möjligt "läcker" in i hallen som är helt fönsterlös.

Nu kommer vi direkt att ge oss i kast med sovrummet och badrummet och vi hoppas att det kommer att gå en aning fortare än de första 3 rummen. Så i helgen kommer vårt blivande fantastiskt fina badrum bli invaderat av tjejligan (jag, mamma och syrran) som ska skura, spackla och måla allt som rör sig inom de 4 väggarna. Så man får gå på toa på egen risk :D

Fler bilder kommer i veckan det lovar jag!
Kram

Snyggaste lampan till matplatsen!

Jag har fått lite dille på retrolampor, så under senaste veckorna har jag scannat av den stor vida webben efter snygga lampor att ha i nya lägenheten.


                


För en vecka sedan hittade jag denna silverklimp på auktion på tradera. TOTALT HABEGÄR! Jag skulle bara ha den. Hade aldrig använt tradera innan, men som tur var så hjälpte min genomgulliga sambo mig! Så sista kvällen för auktionen bänkade jag mig framför datorn och blippade in mig på traderas hemsida.

500 kronor var lampan uppe i och hela 12 bud lagda. Så jag satte mitt maxbud och väntade - fast jag kunde förstås inte hålla mig från att uppdatera sidan var 30:e sekund eller så. :P I sista sekunden trillade ett ganska högt bud in, men mitt bud var fortfarande högre och lampan var min! MIN!

613 kronor och dessutom frakten eftersom Fredriks pappa kunde hämta den i Borlänge. Lyckan är total! Lampan är i jättefint skick, med undantag för någon liten bula - och helhetsintrycket av detta stålgrå monster på 50 cm i diameter är genomcoolt!


Den kommer att bli så jäkla snygg ovanför matbordet i köket! Lägger självklart upp en bild när lampan kommit upp. Kram


Foto och redigering: Erika


Vackra, varma färger för höst och vinter

Troldekugler har släppt sin höstkollektion och vinterkollektionen börjar så smått trilla in. I år är det varma korallfärger som gäller, accentuerat av brunt, svart och rosa. Mina favoriter för säsongen kändes som vanligt självklara. Av någon anledning är det aldrig några konstigheter med Trollkulor, jag vet alltid vad jag vill ha. Svårigheten blir istället att sålla bland godbitarna och inte köpa alla på en gång!

Höstens nya kulor från www.troldekugler.dk
Kollage: Erika
Bilder: Trollkulor
Hemsida: www.troldekugler.dk


  1. Ugle (silverkula)
  2. Rosa Ørken (rosa glaskula med glitter)
  3. Sort Onyks (kula av onyx slipad som en prisma)
  4. Korall Stribe (randig glaskula i korall och svart)
  5. Rosakvarts (stenkula av rosa kvarts)
  6. Solcirkel (silverkula)
  7. Korall Bobler (korallfärgad glaskula med luftbubblor)
  8. Snefnug Obsidian (stenkula i obsidian med vita "snöflingor")
  9. Sort Silke (glaskula i oljigt matt svart)
10. Venus (silverkula)
11. Brun Ørken (brunaktig glaskula med glitter)
12. Khaki Stribe (beige glaskula med svarta ränder)


Badrumsdrömmar

Renoveringen har tagit ett stort hopp framåt! Efter alla problem så är nu extraarbetet avklarat och vi har äntligen börjat förbereda för att måla. Köket är redan grundmålat och alla snickerier har slipats. Elen har blivit försenad, då elektrikern uteblev 2 dagar i rad. I och med det så började Fredrik och jag fundera på hur vi ska göra med badrummet...

I nuläget är det förberett för tvättmaskin med eldosa och utvattensmöjlighet i golvbrunnen. Problemet är att badrummet är alldeles för litet för att ens den minsta tvättmaskinen ska få plats. Vi hoppas därför få lov av hyresvärden att plocka bort badkaret och sätta upp en dusch (duschen sätter vi ju upp även om badkaret står kvar). Detta skulle då leda till större golvyta i badrummet med plats för en liten toppmatat tvättmaskin. Jag hoppas verkligen att hyresvärden går med på detta!

För att kunna fullfölja denna idé så krävs det en liten ommålning av badrummet med riktig våtrumsfärg. Jag tänkte då passa på att välja en färg med färg så att jag slipper använda vit spillfärg från renoveringen av vardagsrummet som Fredrik föreslog (fasar inför tanken på ett vitt badrum med gammal vitt kakel som ser grått ut!). Men som vanligt när jag väl har börjat fundera på färgval och kombinationer så flödar inredningsidéerna och jag kan bara inte sluta förrän jag satt det på pränt!Kollage: Erika
Bilder: MIEN förvaringsbox, LILLÅNGEN spegelskåp med avslutningshylla, VITSKÄR tvålkopp och SÄVERN handdukshängare från IKEA
Hållare för toapapper och tidningar från Bluebox
Hemsidor: www.ikea.se   www.bluebox.se


UPPDATERING 15:40 : Pratade precis med min hyresvärd och vi har fått klartecken att ta bort badkaret och göra duschutrymme istället!! Jippi! Nu kan vi få plats med en tvättmaskin!

Hur man klär ut sig till ett ordspråk

Det har blivit tradition att pyssla ihop maskeraddräkten till halloween. Varje år är det alltid någon detalj som är hemmagjord. Jag tycker att det höjer mysfaktorn på ngt sätt!

Det här året blev det extra mycket pyssel eftersom vi fick ett så svårt tema: Ordspråk och talesätt. Hur fasen klär man ut sig till ett ordspråk?!

För mig var valet av ordspråk ganska enkelt: Stor i orden med liten på jorden
Den senare halvan talar ganska bra för sig självt när det gäller mig (är 150 cm lång). Den första delen visade sig vara betydligt knepigare...

Så här gjorde jag iaf:
Jag fyndade en jättefin tunika på BIKBOK för 99 kronor...
sen tryckte jag, med hjälp av vit textilfärg, stöppelsvampar och en alfabetsschablon från Panduro, text på tröjan. Här är en bild på ryggen.


Texten som jag tryckte på tröjan var sådant som jag tyckte visade "stor i orden" på olika sätt:
- I love talking
- stor
- Big words for such a small person
- words
- liten
- Jag är inte skrytsam, jag har bara jävligt god självinsikt


Det var riktigt klurigt att komma på saker att skriva eftersom alla som jag pratade med verkade ha olika förklaringar för ordspråket. Det rörde sig om allt ifrån skrytsamhet till vältalighet, så jag slängde med lite av varje!

Halloweenfesten var jättelyckad! Louise hade planerat och fixat och alla var så fint klädda - med fiffiga lösningar och roliga ordspråk! Det blev verkligen en Happy Halloween!


Tävla hos Inspirera Mera

Tävla med Inspirera mera och Inneonline.se


Hos fantastiska Inspirera Mera pågår just nu en tävling! Denna gång har du chansen att vinna en superläcker adventsljusstake från Inneonline. Gå vidare till Inspirera Mera för att tävla!

Renovering: Nu börjar jag kanske se ljuset i slutet av tunneln

Förlåt för att jag inte har skrivit och lagt upp bilder på så länge! I snart 2 veckor har vi varit totalt dränkta i arbetet med att renovera lägenheten eftersom det, som alltid, dyker upp oväntat extra arbete...

Det var tänkt att vi enkelt skulle kunna riva ner strukturtapetens yttre lager (tack och lov så var den spaltbar!) och sedan måla på våtrumsgrund för att fästa tapeten och skydda den mot funkten när man målar med väggfärgen. Låter enkelt eller hur!
Tyvärr så kom det ner mer tapet än väntat när vi började ta bort det som satt löst. Och med ytterligare 5 lager tapet bakom kom vi fram till att detta inte skulle gå att spackla på ett snyggt sätt (vi är ju inga proffs direkt). Så beväpnade med en tapetångmaskin rev vi helt sonika ner alla tapeter i vardagsrum och hall... med en veckas försening full med blöta tapeter, gammalt tapetklister och bredspackling av väggarna som följd.

Nu är vi äntligen klara med spacklingen och vi har dessutom fått låna en riktig spackelslip av en kompis som är målare (guldstjärna i himlen för dig Håkan!). Elektrikern ska komma och dra om elen i veckan vilket vi verkligen ser fram emot -propparna går hela tiden eftersom det är totalt felkopplat! Det räcker att ha dammsugaren igång och tända en lampa i samma rum så säger det poff.Foto: Fredrik


Just det, de hade satt strukturtapet på balkongdörren och alla garderober också. Vilken underbar idé! Förstår absolut varför man vill göra så! Eller inte... Återigen beväpnade med tapetångmaskinen så fick Louise och jag iaf bort alltihop ganska snabbt. Fattar inte vad vi skulle ha gjort utan denna fantasktiska manick!

Hallen var också riktigt knepig med rundade hörn vid ytterdörren och tapet bakom elementet. Men det absolut värsta vi hittat har varit alla eldosor utan lock! Här har den som tapetserat helt sonika satt tapeten över den öppna dosan utan något skydd mellan elsladdarna och tapeten! Jag kan tänka på minst 2 kritiska fel med detta:
1) brandrisken är enorm
2) risken för massiv "electricution" när jag, utrustad med spackelspade stöter på ett av dessa hål!
som tur var så visste vi att möjligheten med öppna dosor fanns så vi hade brutit elen, men ändå.Foto: Fredrik
Här håller jag på att spackla i hallen!


Tack och lov så var det enklare att fixa köket! Mannen som bott i lägeheten innan oss hade en barbänk mellan fönstren. Bänken var alldeles för hög och dessutom så fick man inte in benen under bänkskivan, eftersom han hade ställt den på en låda. Lådan, fick vi det förklarat för oss, innehöll en bit vägg som blivit kvar efter att man rivit mellanväggen i köket. Så istället för att riva bort det sista också valde man att behålla den och sedan bygga in den i barbänken! Genialt tyckte han. Dumt tyckte vi och rev bort skiten.

Nu står där istället 2 stycken ikea-skåp av måtten B60xH70xD62 cm samt ett med bredden 40 cm. Ovanpå allt detta läggs sedan en bänkskiva i vatten- och värmetåligt laminat i samma stil som golvet. Snyggt OCH praktiskt.

Något som vi däremot kommer att behålla är lådan med spotligt som sitter i taket. Dels för att vi gillar idén men även dels för att vi är rädda för att riva hela taket om vi skulle plocka ner den... med tanke på vad vi hittade inuti barbänken så kan vad som helst gömma sig däruppe!Foto: Fredrik


Vi hoppas på att kunna jobba på ordentligt i helgen och bli så pass klara att det bara är att börja måla när elektriker är klar. Är det en orimlig önskan tro? Vi får se... sen är det ju bara sovrummet och badrummet kvar :S

To be contiuned...

RSS 2.0