Sommarkänsla med stekt strömming

Fredrik var ute på böljan den blå och fiskade strömming i helgen. Skulle ha följt med om jag inte varit sjuk. När han kom hem hade han med sig säkert 1 kg strömming och det bästa av allt: de var rensade!
Så igår kväll mellan maskinerna i tvättstugan stod jag hemma i köket och benade ur de största strömmingsfiléerna medan Fredrik stod för panering och stekning. Slutresultatet blev stekt strömming med potatismos och citron. Gott!

Stekt strömming är sommar för mig! Kommer ihåg när jag var liten och vi var på landet. Våra grannar brukade alltid fiska strömming och jag fick hjälpa till att rensa och förbereda. Men min absoluta favorit från den tiden var Inges enrisrökta aborre! Han rökte fisken själv i ett gammalt oljefat och man fick alltid äta den nyrökt. Det är svårt att toppa!

Strömmingen som blev kvar efter gårdagens lilla sommarfest hamnade i en plastpåse och i morse sprang jag ut och gav den till grannen som var ute och promenerade med sin katt. Han blev jätteglad och jag tror också att han kanske var lite avundsjuk på sin gråa, pälsklädda vän som fick festa i lyxmat resten av dagen :P

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0