Vill ha!1. En vit gammal byrå i vacker stil. Har letat som en galning på blocket, eniro och tradera men har inte sett någon liknande. Så nu är det bara att kasta sig ut bland loppmarknader och antikhandlare, för jag bara måste ha en i hallen!
Foto: Sköna Hem
Hemsida: www.skonahem.com

2. Började dansa linedance i höstas men har ännu inte köpt mig ett par riktigt boots. Har faktiskt inte hittat några snygga boots i min storlek. Det finns tyvärr inte så mycket att välja på när man har storlek 32, om man inte vill att de ska vara babyrosa med stjärnor på :P. Har däremot skannat the world wide webb och hittat dessa som jag tyckte var riktigt snygga! Nu måste jag bara beställa dem också...

3. En sån här fotölj, eller helst två, vill jag skaffa till vardagsrummet. De går i exakt samma färg som vår soffa och som en extra bonus så är de precis sådär små och nätta så att de inte ta upp hela rummet! Jag har provsuttit och valt tyg och färg, nu ska jag bara spara ihop pengarna!
Foto: Bolagret
Hemsida: www.bolagret.se

4. Har funderat länge över vilket väggord jag helst skulle vilja ha på min vägg, men när jag såg dessa ord hos Vimsadekor föll jag pladask! Det passar mig helt enkelt perfekt. Nu har jag äntligen en förklaring att ge min sambo när han för 110:e gången undrar varför det är så stökigt hemma: det är kreativt kaos! Den här varianten har jag gjort själv i min favoritfärg för stunden.
Bild: Erika

Alla bilder är publicerade med tillåtelse

Väggord

Jag är nog inte ensam i denna värld om att ha svårt att komma på vad som ska sitta på väggarna därhemma. Tavlorna blir många gånger det som sätter färg i rummen, eftersom de faktiskt går att byta ut om man inte gillar dem. För egen del så sitter jag tyvärr i klistret... jag inte vet vad jag vill ha på mina väggar! Jag krockar ständigt i mina stilar vilket har resulterat i många tomma ytor. Det känns så tråkigt.

Men nu har jag äntligen hittat en sida med väggord som jag känner passar mig. På Vimsadekor kan man dessutom designa sina egna väggord om man hellre skulle vilja det!

Här är mina favoriter:
Foto: Vimsadekor
Hemsida: www.vimsadekor.se
Bilderna är publicerade med tillåtelse


    
              

Vad jag längtar tillbaka till Gotland!

Vi har just kommit hem från Gotland efter en fantastisk Kristi Himmelfärdshelg och jag längtar redan tillbaka! Jag älskar verkligen att vara på Gotland, och i Visby i synnerhet!
Inklämt mellan andra söta hus på en lugn liten gatan har Fredriks morbror och hans sambo en jättefin villa. Intill har de en mysig trädgård inredd i äkta Gotlandsstil med kalkstensmur, stenbänkar, massor med murgröna och rosor! Här och där tittar små smultronplantor upp mellan plattorna.

Som vanligt när vi är i Visby för att hälsa på promenerar vi mycket. Varje dag tar vi olika väger mellan hus, parker, klosterruiner och strandpromenader. Jag lyckas alltid bli lika förundrad över hur vackert och genommysigt Visby är. Där skulle jag kunna bo hela somrarna om jag fick!

  

Här står vi vid Utsikten och tittar på utsikten :P


 Foto: Erika
 Kamera: Samsung NV24HD (kompaktkamera)

Sommarkänsla med stekt strömming

Fredrik var ute på böljan den blå och fiskade strömming i helgen. Skulle ha följt med om jag inte varit sjuk. När han kom hem hade han med sig säkert 1 kg strömming och det bästa av allt: de var rensade!
Så igår kväll mellan maskinerna i tvättstugan stod jag hemma i köket och benade ur de största strömmingsfiléerna medan Fredrik stod för panering och stekning. Slutresultatet blev stekt strömming med potatismos och citron. Gott!

Stekt strömming är sommar för mig! Kommer ihåg när jag var liten och vi var på landet. Våra grannar brukade alltid fiska strömming och jag fick hjälpa till att rensa och förbereda. Men min absoluta favorit från den tiden var Inges enrisrökta aborre! Han rökte fisken själv i ett gammalt oljefat och man fick alltid äta den nyrökt. Det är svårt att toppa!

Strömmingen som blev kvar efter gårdagens lilla sommarfest hamnade i en plastpåse och i morse sprang jag ut och gav den till grannen som var ute och promenerade med sin katt. Han blev jätteglad och jag tror också att han kanske var lite avundsjuk på sin gråa, pälsklädda vän som fick festa i lyxmat resten av dagen :P

Fynd hemma hos mamma

I helgen hjälpte jag mamma att gå igenom hennes husgeråd och porslin, då hon ska flytta och behöver göra sig av med lite saker. Och mitt bland ljuslyktor, keramikfat och glas hittade vi den här söta lilla kopparlådan.
Jag assoccierar direkt till sockerlåda när jag ser den, men jag kan inte komma ihåg att vi någonsin använt den som en sådan...

Hur som helst så fick den följa med mig hem och har nu blivit rengjord, men jag har låtit bli att polera den eftersom jag tycker om när den ser lite oxiderad och använd ut. Kopparlådan har fått ta plats framför kaffebryggaren i köket som just sockerlåda.
Friskare men dövare

Nu börjar jag äntligen må bättre! Var på en öron-näsa-hals-klinik inne på medis och fick ny medicin som hjälpte på en gång! Nu kan jag åter andas normal, men bomulls-känslan i öronen kvarstår vilket ha lett till att jag nu hör ännu sämre än jag brukar. Är nu därför helt döv på ena örat... hoppas bara att det inte håller i sin allt för länge för det börjar bli riktigt pinsamt!

Idag var första dagen tillbaka på jobbet och i morse på vägen dit skulle jag köpa mig en SL-remsa. Killen i kassan frågade mig tydligen om jag ville ha kvittot (men det hörde inte jag eftersom jag har bomull i örat) så istället för att säga förlåt och be honom upprepa frågan stod jag istället och dumglodde på honom i ett par minuter (det kändes i alla fall som minuter).

På jobbet har alla varit väldigt förstående och snälla. Jag vet att jag pratar högre än normal eftersom jag inte hör mig själv ordentligt men ingen har sagt något om det. 
Men jag bävar för hemresan - som tur är så behöver jag inte köpa någon SL-remsa, men jag måste fortfarande säga vart jag ska... SLUSSEN TACK!

Bihåleinflammation!

Var till vårdcentralen idag och det visade sig att den elaka förkylningen hade blivit en bihåleinflammation... aj! Känns som om jag har hela pannan och öronen fulla med bomull (ganska wierd känsla). Har ont i öronen också, så jag hoppas innerligt att det är på grund av bihåleinflammationen och att jag inte håller på att få öroninflammation också för det är riktigt nasty!

Ont i huvudet är hur som helst inget roligt så för att tänka på annat tog jag lite bilder i mitt fina kök. Har precis planterat lite färska kryddor i krukor och satt i fönstret tillsammans med mammas gamla stenmortel och två handblåsta olja- och vinägerflaskor.
    

Inköpsställen: Krukor - Bolagret, glasflaskor - Visby glasblåseri, kryddor - ICA, Fjäril - Årsta Blomsterhandel


   

Den här snygga kaffeburken hittade jag på Mique för 79 kr. Klart roligare än burken vi hade innan!

Trollkulor

Nu har jag knepat och knåpat och kombinerat ihop mitt armband med Trollkulor inför våren. Å så här fint blev det!


 Foto: Erika


Våren har klättrat in

Jag brukar ha en färg per säsong och till våren blev det grönt.
Så nu när de nya gardinerna kommit upp känns det verkligen som om vårgrönskan ute har kommit ända in i lägenheten!

   

Den vackra gröna gardinen heter Alexis och är köpt på Hemtex för 199 kr/gardin. 
Att jag föll för just den här gardinen var att den kändes så lyxig med sin blanka, sidenliknande struktur. Det ser nästan ut som råsiden!

Den vita gardinen man skymtar bakom den gröna heter Wilma och inhandlads på Ikea för 89 kr/paret. Jag gillar effekten som blev med den tunna vita gardinen som skymtar fram bakom den tyngre, blanka gardinen.

Med gardinerna klara hade jag automatisk kommit in i en grön-vit trend hemma. Och då jag inte lyckats hitta några kuddfodral i rätt storlek så fick symaskinen hjälpa till.Tyget hittade jag i en stuvlåda på Tygvaruhuset i Sickla. Det var helt enkelt för perfekt!
Så det blev ett omlott-fodral och med färdiga stadkanter var det bara att vika och sy.
Hemma i syskrinet hittade jag också några vackra knappar som fick ta plats på baksidan av kudden för att hålla ihop omlottkanten.

Vårstädning del 2

Nu är vårstädningen återupptagen, om än lite långsammare än innan.
Bockade precis av punkt nummer 5 på listan: ny makeover på bloggen.
Och blev det inte bra så säg! Jag är toppennöjd!
Fick tillochmed godkännande från min pojkvän som annars inte brukar säga så mycket om mina påhitt :P

Så nu är det bara punkt 4 kvar, men den får dessvärre vänta tills i kväll - då jag behöver lite mer tid för att pilla med bilderna.

Det finns säkert några nyfikna därute som undrar vad Trollkulor är.
För er som hellre väntar på något gott så kommer det fler bilder alldeles snart, men för er som inte vill vänta så kan jag tipsa om att slänga ett öga upp på den fina bilden överst på bloggen ;)


Sov gott min älskling!

Det blev inget bloggande innan valborg... istället blev det akut till djursjukhuset
med Musse.

Han hade varit smådålig ett tag, men vår lokala veterinär sa att det inte var något
fel på honom och skrev ut kortison för knölen i nacken. Det var på fredagen.

På tisdagskvällen var han så dålig att vi beslutade oss för att åka in med honom
till Bagarmossens djursjukhus.
En kvinnlig veterinär klämde honom på magen, klämde och kände att något var
fel. Ett ultraljud visade att levern var kraftigt förstorad.
Musse blev inlagd med dropp och med ett löfte om att en massa prover skulle
tas och en röntgen göras. Kunde det vara en tumör?

Orolig. Gråter. Kan inte sova.

Onsdag morgon.
Samtal från veterinären klockan 10.
Musse är väldigt sjuk. Testerna visar att han har blodbrist. Veterinären är säker
på att det beror på det han har i magen. Ingen röntgen har gjorts. Det behövdes inte.
Vad det än är så går det inte att bota och Musse blir allt sämre för varje minut som går.

Vi skyndar oss tillbaka till sjukhuset.
Beslutet är redan fattat.
Får träffa Musse.

Han ligger på sidan i sin korg och flämtar. Får ingen luft.
Gråter.
En ung veterinär hjälper till. Förklarar läget och säger att vi gör rätt.
Det känns lite bättre. Inte mycket. Men lite.
Stryker Musses päls, pratar och gråter.
Musse får en spruta. En överdos av sömnmedel som sprutas in genom en kanyl i
framtassen.

Två tredjedelar av sprutans innehåll är kvar när Musse andas ut för sista gången.
Det gick så fort. Han var så sjuk.

Nu är han borta. Det känns tomt i lägenheten hemma hos mamma.
Ingen katt som hälsar vid dörren. Som snackar och gosar när man kommer och
hälsar på. Kattburen är undanstädat, liksom klätterställningen och klösbrädan.
Det känns bättre än att behöva se dem stå tomma.

Gråter inte mer. Ont i hjärtat istället.

Helt borta är han inte. Fotona står kvar på hyllan. Ett ska hängas på väggen.
Min favorit.

Kommer ihåg när den togs. Ont i hjärtat. Ler Foto: Erika

Sov gott min älskling. Vi glömmer dig aldrig!

RSS 2.0