Spiller idéerna över? Gör en moodboard.

Jag och Fredrik har bott i vår lägenhet i lite över ett år! Jag stortrivs verkligen och kommer inte att släppa den, såvida inte ett alternativ med lika bra planering eller bättre dyker upp. Det förhindrar förstås inte att jag längtar efter större och fortsätter att inreda mitt hem (fast det redan är klart). Det är många idéer som rör sig i huvudet och tyvärr så spiller många över och försvinner i periferin. Därför blev jag jätteglad när jag hittade Nordsjö Idé & Design's hemsida och fick tipset att göra en moodboard. Då kan jag visualisera mina idéer just nu och spara dem till när jag faktiskt får större!


Såhär blev min moodboard för Juni

Foto: Nordsjö Idé & Design, IKEA
Kollage: Erika

För er som undrar vad en moodboard är så fungerar det som en inspirationskarta där du klipper och klistrar ihop dina idéer. Där kan du också skriva ner dina tankar och planer för just den här idén.
Hur gör du då din egen moodboard? Jo, du samlar ihop färg- och /eller tapetprover, inredningsdetaljer, planritningar - allt du kan komma över som du vill ha med. Tanken är att du ska få en bild av hur du vill ha ditt rum. Med hjälp av din moodboard kan du sedan lägga ihop de saker du har samlat för att få en bättre bild av färgkombinationer och stilar.
(Jag har här valt att göra en digital moodboard, originaltanken är dock att man ska göra en fysisk tavla)

Hos Nordsjö Idé och Design kan du också få hjälp med din moodboard. De hjälper dig att samla prover och kommer med tips och råd. Läs med om det här!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0