Gjutning i spöregn del 2

Min första semestervecka har inte varit den bästa rent vädermässigt - det har regnat ganska mycket, men nu börjar solen äntligen titta fram!

Medan regnet öste ner har jag haft fullt upp med att (med lite hjälp från Fredrik) göra gjutformar för mina blivande grytunderlägg i betong. Vi har också hunnit med en loppisrunda och en tripp till Borlänge i jakt på nya gjutformar och roliga dekorationer. På loppisen i Ludvika fick jag tag på en jättefin silverbricka, som snabbt blev ytterligare en form att gjuta betong på! :p





Foto: Erika

Gjutformarna på kommer jag att göra grytunderlägg i. Här har Fredrik hjälpt mig att skruva ihop träreglar med rätt tjocklek till en ram. Ramen kommer jag sedan att sätta fast i skivan, som ligger under, med tvingar. Ett underlägg kommer att bli 40 x 20 cm stort och 3 cm tjock. Vi har därför gjort reglarna precis 3 cm tjocka för at kunna skrapa bort överflödig betong från toppen. Jag vet inte vad jag ska dekorera underlägget med än så alla roliga förslag är varmt välkomna!

Kram!

Kommentarer
Postat av: Blogg by Maliin Stoor

Ååå va jag blir inspirerad, jag SKA ta tag i det här med att gjuta..

Älskar betong!!



Kommer få mer tid efter vårt bygge av Villa Stoor..



Jag ska...



=)



Maliin

2009-07-19 @ 22:02:52
URL: http://www.qreate.se
Postat av: Mia

Hejsan!!

Vilket fint betongfat, får man fråga hur du gjort? Har precis själv börjat försöka få till fat men de blir inte alls fina på kanterna ( gjuter av undersidan ) fast din ser ju ut som den riktiga på ovansidan!!!

Mvh Mia

2012-04-17 @ 21:48:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0