Gjutning i spöregn del 2

Min första semestervecka har inte varit den bästa rent vädermässigt - det har regnat ganska mycket, men nu börjar solen äntligen titta fram!

Medan regnet öste ner har jag haft fullt upp med att (med lite hjälp från Fredrik) göra gjutformar för mina blivande grytunderlägg i betong. Vi har också hunnit med en loppisrunda och en tripp till Borlänge i jakt på nya gjutformar och roliga dekorationer. På loppisen i Ludvika fick jag tag på en jättefin silverbricka, som snabbt blev ytterligare en form att gjuta betong på! :p

Foto: Erika

Gjutformarna på kommer jag att göra grytunderlägg i. Här har Fredrik hjälpt mig att skruva ihop träreglar med rätt tjocklek till en ram. Ramen kommer jag sedan att sätta fast i skivan, som ligger under, med tvingar. Ett underlägg kommer att bli 40 x 20 cm stort och 3 cm tjock. Vi har därför gjort reglarna precis 3 cm tjocka för at kunna skrapa bort överflödig betong från toppen. Jag vet inte vad jag ska dekorera underlägget med än så alla roliga förslag är varmt välkomna!

Kram!

Glad sommar!

Nu börjar äntligen semestern och jag ger mig iväg till dalarna och pojkens vackra sommarställe! Det kommer att bli en hel massa betonggjutning, sol och bad och fest såklart! Vet inte hur mycket jag kommer att kunna hålla bloggen uppdaterad (det finns inget internet dit jag ska) men jag lovar att jag ska försöka lägga beslag på ett mobilt bredband och smyga in ett inlägg eller två om jag får möjlighet!

Glad sommar och många kramar till er alla!


Foto: Erika och Fredrik
Bild 1: Klematisen klättrar på husväggen
Bild 2: Det finns en vacker fors utanför huset. Jag älskar ljudet av vatten!
Bild 3: Ja, det är jag som klättrar på rauken :P, Gotland 2005
Bild 4: Vid trappen står rosor i vackra terakottakrukor

RSS 2.0