Fri från urinvägsinfektionerna genom sondering!

Sedan 2 år tillbaka har jag gått på behandling för trångt urinrör - ett tillstånd som gav mig tätt återkommande urinvägsinfektioner under 6 års tid. Med tanke på allt lidande mina urinvägar har orskat mig under åren är behandlingen enkel. Så enkel att jag nästan började gråta av frustration första gången jag fick tid på kliniken.

Behandlingen kallas sondering och går ut på att en metallstav förs in i urinröret för att vidga mynningen. Sonderna varierar i storlek och trappas hela tiden upp tills man återfått normal vidd på urinröret. Allt eftersom behandlingen framskrider så trappas intervallerna ned så att sonderingen sker allt mer sällan. Tanken med behandlingen är att repetera sonderingen så länge som behövs tills urinröret förblir utvidgat utan behandling.

Idag har jag varit 100% fri från urinvägsinfektion i mer än 1,5 år! Det är personligt rekord för mig som, när det var som allra värst, hade urinväginfektioner där antibiotikakurerna avlöste varandra. Idag är jag lycklig och glad och tvekar inte längre att åka på campingutflykter där det saknas vanlig toalett och det är långt till närmaste vårdcentral.
Mitt varmaste tack går därför till Andrologmottagningen på Sophiahemmet i Stockholm som tog emot mig utan remiss och började behandlingen direkt. De bekräftade vad jag hade misstänkt i så många år och tog om hand om mig på ett konstruktivt och välkomnande sätt.

Jag vill uppmana alla er som har återkommande urinvägsinfektioner att ta saken i egna händer (om inte er vårdcentral eller specialistläkare redan har gjort det) och göra en ordentlig utredning med cystoskopi, njurröntgen och hela klabbet! Urinvägsbesvär kan ha en anatomisk eller biologisk orsak! Urinröret kan vara krokigt eller för trångt eller du kanske har för låg surhetsgrad i urinblåsan. I dessa fall spelar det ingen roll hur många antibiotikakurer du äter, du kommer att få återfall.

Jag tog i alla fall saken i egna händer efter 6 års helvete och nästan lika många år med handlingsförlamade vårdcentraler och specialistläkare som inte brydde sig. Jag googlade på Internet och fann Andrologmottagningen på Sophiahemmet, en privatklinik med specialister som tog emot på remiss och utan - och framförallt behandlade med sondering! Jag fick en tid följande dag.


Här kan du läsa mer om urinvägsbesvär och olika behandlingar

Adrologmottagningen på Sophiahemmet
Sjukvårdsrådgivningen
Prolina.se
Netdoktor.se

Glöm inte bort att först och främst ta kontakt med vården vid urinvägsbesvär.
Det är viktigt att du får hjälp snabbt om du har en infektion!
Fråga gärna om det är något du undrar. Jag är ingen expert, men delar gärna med mig av mina erfarenheter av urinvägsbesvär!

Kram


Kommentarer
Postat av: Rebecka

Haha ja jag hade gjort detsamma!;) När åker ni dit?

Vad kul att du också skaffat blogg så man kan hålla lite koll på er där hemma:)

Hoppas allt är bra?

2009-08-06 @ 02:38:13
URL: http://rebeckaboden.blogspot.com
Postat av: Kikan

Åh vad det är bra med behandlingar som verkligen hjälper! Kram Kikan

2009-08-06 @ 18:50:02
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/
Postat av: Malin Inspiration&design

Hej! Det går bra att låna beskrivningen på den virkade skålen. Kul att du gillar idén! :)Mvh Malin

2009-08-10 @ 16:57:46
Postat av: Aida

Hej! Jag är en 24 årig tjej som går igenom samma sak som du gått igenom. Det är jättejobbigt och ibland känns det som att jag bara vill ge upp och aldrig mer jaga efter en läkare någonsin igen. Efter att ha läst din blogg har jag nu bestämt mig att göra ett till försök och har nu bokat tid hos Andrologimottagningen på Sophiahemmet. Undrar om du kan tänka dig att ta kontakt med mig så jag kan få ställa några frågor till dig? Isåfall får du jättegärna maila mig.Mvh Aida

2010-08-25 @ 14:20:21
Postat av: lina

hej. Läste detta och är glad att du hittat nåt som funkar för dig. Jag har haft samma problem sedan jag var 3 år.. är du 32år.. har såklart varit på alla olika instanser otaliga anitbitikurer, röntgen, sondering, silverbehandlig, ätit antibiotika i ett helt år.. allt med tillfälliga resultat. Har också förnedrats ett antal gånger med frågan om klamydia..

vill bara dela med mig av det ända som faktiskt funkar för mig. Tranbärsjucie när det är som värst och framför allt skippa sockret! Hela tiden! Det är inte lätt i dagens samhälle när man börjar läsa på vad allt innehåller. men i största möjliga mån försök ta bort sockret, framförallt i det du dricker!

2011-06-16 @ 09:09:20
Postat av: ullrika

Måste bara skriva helt snabbt: Hittade jättebra info här, tack!!

2011-06-30 @ 18:27:45
URL: http://ullrika.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0