Lovely London!

Gjorde London i helgen och hade skitkul! Fredrik och jag hann med National History Museum, Harrods, National Portrait Gallery, St Pauls Cathedral, Towern, Brittish Museum, Notting Hill och en massa shopping!
Jag har köpt minst 7 par skor och fýndat lite annat smått och gott :) (bilder kommer senare när jag packat upp allting!) Var alldeles förundrad över att det var så mycket människor, men det är klart när staden är så stor som den är! Det tog ett par dagar att komma in i rytmen och Fredrik och jag höll på att bli påkörda ett par gånger innan vi lärde oss att titta åt rätt håll innan vi gick över en gata :P
Houses of Parliament och Big Ben. Jäklar vad mycket folk som skulle dit. Tur att jag och Fredrik bara promenerade förbi!
Trafalgar Square och Nationa Portrait Gallery. Ser ni Big Ben i bakgrunden? En annan kul detalj är poliserna (eller Bobbisarna :p ) som står i nedre kanten!
Fredrik vid Picadilly Cirkus. Jag var också där förstås, fast bakom kameran som vanligt!
Switching places! Här är lilla jag på Jubilee Bridges med London Eye, Big Ben och Houses of Parliament i bakgrunden.
Hittade en cool telefonkiosk att fota också!

Foto: Erika & Fredrik
Kamera: Samsung NV24HD (kompaktkamera)


Något nytt, något blått, något gammalt och något lånat

Fredriks favoritfärg är blått. Hela hans pojkrum därhemma hos päronen var blått: tapeten, överkastet, kuddarna, mattan, krukorna - you name it! Så när jag kom på att blått kanske kunde vara snyggt i vårt lilla sovrum och ville göra om, ja då protesterade han inte ens! :D

Bilder från www.ikea.se
Bilder: Ikea
Produkter: Minna metervara, Tindra Ljuv doftljus, Alvine jalusi, Florera Fin blockljus, Björkefall hållare för blockljus, Ficus Microcarpa Ginseng krukväxt med kruka
Hemsida: www.ikea.se
Kollage: Erika

Temat blev något nytt, något blått, något gammalt och något lånat.
Det nya består av ljus, tyg, prismor och pärlor inhandlat på Ikea, Tygvaruhuset respektive Panduro Hobby. Av detta kommer jag att sy en hissgardin med prismor och pärlor i samt nya överdrag till prydnadskuddarna på sängen.
Den blåa färgen återfinns i de flesta detaljer.
Det gamla utgörs av mitt senaste loppisfynd som blev en liten Nittsjökruka på fot, inhandlad på Tulavippans loppmarknad i Gagnef för 10 riksdaler. Krukan är vackert mörkblå och är alldeles knottrig i glasyren, vilket gör den lite extra häftig tycker jag!
Något lånat fick bli sänglakan som en gång tillhörde min farmor. Dessa kommer jag också att sy om till kuddöverdrag. Jag älskar dessa gamla handgjorda saker med vacker handknypplad spets, knytband och farmors broderade initialer på. Det känns verkligen hemma på något sätt!

Än så länge vet jag inte när jag kommer att finna tiden för att sy gardinen och kuddöverdragen, men jag lovar att lägga upp en bild eller två när det är klart!  


Betongmani

Det är fantastiskt vad många saker man hinner gjuta i betong under fyra veckors regnande! Kikan, från bloggen Hemma hos Kikan, frågade efter fler bilder på sommarens betongalster, så här kommer några.
Här har jag gjort en kruka och tre ljusstakar. Som form till krukan använde jag två degbunkar i olika storlekar och ljusstakarna gjorde jag i Pringles-rör.
Krukans kant är dekorerad med slaggsten, som jag krossade till lagom stora bitar och lade på innan betongen hade stelnat helt.

Foto: Erika

Fri från urinvägsinfektionerna genom sondering!

Sedan 2 år tillbaka har jag gått på behandling för trångt urinrör - ett tillstånd som gav mig tätt återkommande urinvägsinfektioner under 6 års tid. Med tanke på allt lidande mina urinvägar har orskat mig under åren är behandlingen enkel. Så enkel att jag nästan började gråta av frustration första gången jag fick tid på kliniken.

Behandlingen kallas sondering och går ut på att en metallstav förs in i urinröret för att vidga mynningen. Sonderna varierar i storlek och trappas hela tiden upp tills man återfått normal vidd på urinröret. Allt eftersom behandlingen framskrider så trappas intervallerna ned så att sonderingen sker allt mer sällan. Tanken med behandlingen är att repetera sonderingen så länge som behövs tills urinröret förblir utvidgat utan behandling.

Idag har jag varit 100% fri från urinvägsinfektion i mer än 1,5 år! Det är personligt rekord för mig som, när det var som allra värst, hade urinväginfektioner där antibiotikakurerna avlöste varandra. Idag är jag lycklig och glad och tvekar inte längre att åka på campingutflykter där det saknas vanlig toalett och det är långt till närmaste vårdcentral.
Mitt varmaste tack går därför till Andrologmottagningen på Sophiahemmet i Stockholm som tog emot mig utan remiss och började behandlingen direkt. De bekräftade vad jag hade misstänkt i så många år och tog om hand om mig på ett konstruktivt och välkomnande sätt.

Jag vill uppmana alla er som har återkommande urinvägsinfektioner att ta saken i egna händer (om inte er vårdcentral eller specialistläkare redan har gjort det) och göra en ordentlig utredning med cystoskopi, njurröntgen och hela klabbet! Urinvägsbesvär kan ha en anatomisk eller biologisk orsak! Urinröret kan vara krokigt eller för trångt eller du kanske har för låg surhetsgrad i urinblåsan. I dessa fall spelar det ingen roll hur många antibiotikakurer du äter, du kommer att få återfall.

Jag tog i alla fall saken i egna händer efter 6 års helvete och nästan lika många år med handlingsförlamade vårdcentraler och specialistläkare som inte brydde sig. Jag googlade på Internet och fann Andrologmottagningen på Sophiahemmet, en privatklinik med specialister som tog emot på remiss och utan - och framförallt behandlade med sondering! Jag fick en tid följande dag.


Här kan du läsa mer om urinvägsbesvär och olika behandlingar

Adrologmottagningen på Sophiahemmet
Sjukvårdsrådgivningen
Prolina.se
Netdoktor.se

Glöm inte bort att först och främst ta kontakt med vården vid urinvägsbesvär.
Det är viktigt att du får hjälp snabbt om du har en infektion!
Fråga gärna om det är något du undrar. Jag är ingen expert, men delar gärna med mig av mina erfarenheter av urinvägsbesvär!

Kram


Semestern är slut men idéerna flödar!

Idag är första dagen på jobbet efter fyra veckors semester. Det känns kul att börja jobba igen, men samtidigt tråkigt eftersom jag hade önskat mig mer sol och roliga utflykter på semestern.

Det blev mycket gjutning under semestern eftersom det regnade mest hela tiden. Jag kom därför hemsläpandes på inte mindre än:

- 3 stora krukor (2 har mamma fått)
- 1 stort grytunderlägg
- 1 betongbricka (mamma har paxat den med)
- 6 st placeringspinnar (pinnar målade med svarta-tavlan färg så att man kan 
   skriva på dem)
- 3 ljusstakar
- 1 betonghus med blå mosaik


Sedan blev det en del dagsutflykter och loppisrundor förstås! Vi åkte bland annat till Nusnäs och tittade på dalahästar och självklart så kunde jag inte låta bli, så vi köpte 2 st hästar i nya serien "Kurbits". Jättefina!

Under de regniga dagarna satt vi och brainstormade och nu är huvudet fullt med idéer om inredning hemma, förvaringslösningar, placering av loppisfynd, tavlor m.m. Måste skaffa en anteckningsbok så att jag kan skriva ner allt innan jag glömmer bort det! Alla semesterfoton ska granskas idag så bilder kommer så småningom :)

Kram


RSS 2.0