Är det dags att lägga ner Eurovision?

Eurovision Song Contest.
Ämnet som varit på allas läppar i drygt en månad.
En månad av förväntningsfulla pitcher, the Ark-i-Helsingfors-nyheter med Kristian Luuk och spelningar som vi inte fick gå på.
Nu, dagarna efter ett slagerfiasko av sällan skådat slag - när vi för andra året i rad får en otippad vinnare där vi frågar oss "Hur kan detta vara bra?!"

Lordi-boomen förra året var minst sagt underlig. Och jag tror att mången pensionär frågade sig vad som hänt med vår värld när en grupp hårdrockande monster äntrade scenen och vann med hästlängder före alla andra. Men i våra svenska hjärtan tror jag ändå att många kände sig överraskade och glada att Finland äntligen fick vinna!

I lördags var det dags igen. Eurovision Song Contest gick av stapeln i Helsingfors, Finland och det här året tror jag att de flesta förväntade sig en mer rationell tävling än förra året, trots rykten om discotanten Verka som sades vara the Arks största konkurrent.
Vad blåsta vi blev!
Jag var en av många som bänkade mig framför TV:n i torsdags för att titta på semifinalen.
I spänd förväntan lyssnade jag till de första fyra bidragen men började snart känna en krypande oro. Jag hade anat redan innan att det skulle finnas en del lordikopior i startfältet och att hårdrock förmodligen skulle vara ett genomgående tema...
Så rätt jag fick.
En donna i röd klänning kör en trance-à-la-slager, vampyrer (jag blev så chockad att inte ens klarade av att lyssna på texten) samt förskräcklig falsksång som endast kunde förstärkas av coola trummsolon....
Jag stängde av TV:n vid femte bidraget.

Tyvärr blev det inte mycket bättre i den stora finalen.
Finland gjorde en bra insats, liksom Sverige som bjöd på en trevlig show. Men vem klarar av att sätta sig upp mot tysk-räknande iprentanter i aluminiumfolie, frengelska fransmän eller engelska flaggflygare.
Tyvärr Ola & Co, det är bara att inse sig besegrade - inte ens Tyskland, som detta år kunde gå av scenen normalförklarade, klarade av att matcha dem!

Medan vi väntade på att vinnande Serbiens Lotta Bromé skulle ta sig de 26 minutrarna från greenroom till scenen brakade diskussionerna loss i TV:soffan.

Vad skulle stå på löpet i morgon?

"Rätt låt vann" - definitivt inte...
"Fel låt vann" - möjligheten fanns ju alltid, men vid det här laget skulle det svenska folket vara så urlakade att det inte skulle vara värt besväret...
"England, Tyskland och Frankrike vill dra sig ur" - yes...
"Lägg ner Eurovision Song Contest" - are we there yet?...

Löpet Söndag: Lägg ner Eurovision Song Contest.
Jo kanske är det dags... Det var länge sedan vi lyssnade på låtar som "Take me to your heaven" och "Fly on the wings of Love". Jag vet inte än.

Men en sak vet jag i alla fall: Kristian Luuk and Kristian Luuk only ska få fortsätta att kommentera Eurovision om det fortsätter att sändas! Hans ärlighet under tävlingen var det enda som höll mig kvar vid TV:n.

Det tutar vi för!

Kommentarer
Postat av: Louise

Tut tut!!! Jag såg ju bara snabbgenomgången och röstningen. Men jag blev totalt kär i Kristian Luuk, hans lilla tuta och fantastiskt roliga kommentarer!

2007-05-16 @ 07:26:01
URL: http://lillasvartaboken.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0