Skivor åt folket!

Fick en bunt med CD-skivor på jobbet idag!

Det lite ihopsatt festivalreklam från danmark i teknostil - mycket ljud och lite sång med andra ord - men ganska nice lyssning ändå!

Om någon polare känner att han/hon fått sina böner besvarade och vill ha en skiva så lämna en kommentar.
Det finns kanske 15 st så först till kvarn.

Kram
Erika

Astrid was here

It happened


Picture this: Hennes lärare, Astrid, ska komma och besöka praktikplatsen där hon arbetat de senaste sex veckorna. Hon har ingen aning om vad Astrid kommer att säga eller vad hon förväntar sig.


Dörren smäller igen och mycket riktigt sticker Astrid fram sitt huvud runt hörnet några sekunder senare.
-VICE? Rungar hon med sin norska brytning.
-Yes, svarar brittiska Andrew och står förvirrat kvar framför Astrid ända till Elin och jag kommer till undsättning.

Vi siktar på konferensrummet, ett liten alkov som ligger inklämd mellan den tunga fabriksdörren (entren) och kontorsrummet. Det visar sig oturligt nog vara upptaget så istället får vi nöja oss med den nedsuttna, inte längre alltför vita, soffan.
Det skakas händer och presenteras men sedan lägger sig tystnaden som ett täcke över soffhörnan.
- Jaha...börjar Elin efter någon minut men återhämtar sig snabbt och frågar istället
- Vad vill du veta?
- Allt, svarar Astrid.
Elin och jag tittar på varandra - tar några djupa andetag - och börjar sedan lista upp ALLA mina arbetsuppgifter under de senaste fyra veckorna.

När mötet är slut skakar Astrid hand med mig igen - det känns lite konstigt att vara på hemmaplan när inte hon är det...
Sedan försvinner hon snabbt ut genom dörren med raska kliv och allting går tillbaka till att vara som innan hon kom in, för 20 minuter sedan.

Telefonradar

Väntar på ett samtal från min läkare.
Jag ringde redan i morse, klockan 10 och hon lovade att höra av sig.
Nu är klockan ett och hon har fortfarande inte ringt...

Går på toa

Hör hur telefonen ringer...

Skynda skynda!
Hinner inte svara.
Det var min läkare.
Kan inte ringa tillbaka...


Soptippsmänniskorna i Filippinerna

Fick en länk på jobbet idag som jag skulle sprida vidare på forum om mänskliga rättigheter och frågor om tredje världen.
Ännu ett i raden av alla de uppdrag jag får och har fått.
Skillnaden med det här uppdraget var att jag inte bara skickade länken utan gick in och kollade vart den ledde...

Hamnade i en nyhets-blogg/webb-tv där VSB lagt upp ett reportage om soptippsmänniskorna i Filippinerna.

The Story goes:
Fattiga människor bor vid stadens soptipp för att där rota runt efter mat, saker att sälja eller saker som de behöver. De lever av soptippen.
Just det här sopberget rasade en dag samman och begravde därmed hundratals människor - vuxna och barn.
De som fanns på platsen och startade arbetet med att gräva upp de begravda kropparna kunde inte se skillnad på människor och de gamla djurkadaver som redan fanns på soptippen!!
Efter olyckan har soptippen restaurerats och säkerheten har höjts - men är det tillräckligt?
Troligen inte. Och hundratals människor bor fortfarande vid soptippen och rotar dagligen i skiten för att överleva.

Jag säger bara en sak: Läs artiklarna!! De är så jävla bra!

By the way så spred jag genast vidare länken till Amnesty och MRforum och jag hoppas verkligen att de kan länka till VBS hemsida som denna reportageserie!!


http://www.vbs.tv/shows/index.php?show=Manila's%20City%20Of%20Garbage


Är det dags att lägga ner Eurovision?

Eurovision Song Contest.
Ämnet som varit på allas läppar i drygt en månad.
En månad av förväntningsfulla pitcher, the Ark-i-Helsingfors-nyheter med Kristian Luuk och spelningar som vi inte fick gå på.
Nu, dagarna efter ett slagerfiasko av sällan skådat slag - när vi för andra året i rad får en otippad vinnare där vi frågar oss "Hur kan detta vara bra?!"

Lordi-boomen förra året var minst sagt underlig. Och jag tror att mången pensionär frågade sig vad som hänt med vår värld när en grupp hårdrockande monster äntrade scenen och vann med hästlängder före alla andra. Men i våra svenska hjärtan tror jag ändå att många kände sig överraskade och glada att Finland äntligen fick vinna!

I lördags var det dags igen. Eurovision Song Contest gick av stapeln i Helsingfors, Finland och det här året tror jag att de flesta förväntade sig en mer rationell tävling än förra året, trots rykten om discotanten Verka som sades vara the Arks största konkurrent.
Vad blåsta vi blev!
Jag var en av många som bänkade mig framför TV:n i torsdags för att titta på semifinalen.
I spänd förväntan lyssnade jag till de första fyra bidragen men började snart känna en krypande oro. Jag hade anat redan innan att det skulle finnas en del lordikopior i startfältet och att hårdrock förmodligen skulle vara ett genomgående tema...
Så rätt jag fick.
En donna i röd klänning kör en trance-à-la-slager, vampyrer (jag blev så chockad att inte ens klarade av att lyssna på texten) samt förskräcklig falsksång som endast kunde förstärkas av coola trummsolon....
Jag stängde av TV:n vid femte bidraget.

Tyvärr blev det inte mycket bättre i den stora finalen.
Finland gjorde en bra insats, liksom Sverige som bjöd på en trevlig show. Men vem klarar av att sätta sig upp mot tysk-räknande iprentanter i aluminiumfolie, frengelska fransmän eller engelska flaggflygare.
Tyvärr Ola & Co, det är bara att inse sig besegrade - inte ens Tyskland, som detta år kunde gå av scenen normalförklarade, klarade av att matcha dem!

Medan vi väntade på att vinnande Serbiens Lotta Bromé skulle ta sig de 26 minutrarna från greenroom till scenen brakade diskussionerna loss i TV:soffan.

Vad skulle stå på löpet i morgon?

"Rätt låt vann" - definitivt inte...
"Fel låt vann" - möjligheten fanns ju alltid, men vid det här laget skulle det svenska folket vara så urlakade att det inte skulle vara värt besväret...
"England, Tyskland och Frankrike vill dra sig ur" - yes...
"Lägg ner Eurovision Song Contest" - are we there yet?...

Löpet Söndag: Lägg ner Eurovision Song Contest.
Jo kanske är det dags... Det var länge sedan vi lyssnade på låtar som "Take me to your heaven" och "Fly on the wings of Love". Jag vet inte än.

Men en sak vet jag i alla fall: Kristian Luuk and Kristian Luuk only ska få fortsätta att kommentera Eurovision om det fortsätter att sändas! Hans ärlighet under tävlingen var det enda som höll mig kvar vid TV:n.

Det tutar vi för!

Isglass


Ha! Nu trodde ni att jag skulle säga att iskglass är gott eller att jag ätit vårens första isglass - men FEL FEL FEL!
Det är isglassen som ska bort!

Hade tänkt att säga att jag känner mig som en isglass - man sanningen å säga så känner jag mig mer som en isbit.
Jag fryyyyser så in i h-vetet och jag vete fan var all kalluft kommer ifrån! Har kollat alla potentiella öppna fönster men de är stängda så vad ska en stackars tunnis göra?!

Har bytt tröja till en tjockare så förhoppningsvis blir jag varm snart... om inte annat så får jag väl sätta på ugnen och sticka in huvvet senare.


*tänder som skallrar*


Well at least I'm busy

Hi everybody!

You are probably wondering why in hell I'm writing in english!
Thats because I've gotten totally screwed up! All day long we do nothing else but write in english and sometimes we even speak english. So EXCUSE ME for going crazy!

Fast lite frisk är jag fortfarande - eller kanske inte eftersom jag numera knaprar inte bara 1 utan typ 10 olika mediciner, inräknat mina p-piller! Börjar känna mig som värsta hypokondrikern...

Är nu inne på sjätte dagen på min nya praktiplats och den är faktiskt inte så illa! Även om jag har fått rota fram mina rostiga engelskakunskaper ur garderoben och damma av dem ett par gånger...
Som flera av er redan har fått höra ett par gånger så blev jag invigd redan första dagen genom att få i uppdrag att intervjua ett par som döpt sin tjej till Metallica och sedan skriva ett jättelåååångt reportage om dem på engelska. Allt i citatform och talspråk (by the way! försök göra talspråk av tax authority om ni kan!)

Nu är det mest småintervjuer hela dagarna men i förrigår fick jag faktiskt det otroligt ärofyllda uppdraget att fixa ett nytt skaft till kontorets skurmopp! Det är vad man kan kalla avancerad problemlösning!
Igår satt jag ett par timmar tillsammans med en tjej på kontoret som hade ont i fingrarna och behövde lite hjälp att skriva. Hon fick låna mina fingrar och jag fick en crash-course i Illustrator och hur man kollar allt annonsmaterial till tidningen! Det var superkul! Plus att jag nu börjar lära känna alla roliga människor som jag jobbar med.


Nu hoppas jag att våren ska gå snabbt så att det blir sommar snart!!!!!!
Jag måste medge att jag börjar bli tråkad på skolan och praktiken och vill ut! Jag vill ha sommarlov! Jag vill ha sol och värme! I need sunshine to grow!!

RSS 2.0