När TV:n slutar fungera finns jag inte längre

I samma ögonblick som jag dubbelklickade på Internet-ikonen på datorns skrivbord slocknade nätverket.
Sidan kan inte visas.
Faktum är att det inte bara var Internet som slocknade. Lampor, väckarklockorna, micron, modemen och TV-apparaterna slocknade också.
Där i mörkret satt jag, klockan halv 8 på morgonen, utan Internet och utan TV.
Eftersom jag ändå skulle åka till skolan senare så bestämde jag mig för att tidigarelägga min resa. Sålunda begav jag mig till skolan där jag  enkelt kunde tillskansa mig en dator med fungerande Internet.

När jag kom hem senare på dagen fick jag veta att strömavbrottet hållit i sig ända fram till klockan 14 på eftermiddagen. Men nu var stömmen i alla fall tillbaka och jag började starta upp modemen till datorn och digitalboxen.
Tyvärr gick det inte helt smärtfritt.
Efter en dryg halvtimme hade jag så smått börjat acceptera att lamporna på de båda modemen inte skulle sluta blinka på loading.
Det fanns ingen antennsignal!

Jag slog på TV:n för att fördriva tiden tills Internet och digital-TV:n åter var igång. En stund med ett ring-och-vinn program är i alla fall bättre än ingenting...
Mina förhoppningar grusades snabbt sönder och istället möttes jag av den mest fasansfulla krigs-sändningen på länge. Hela TV-rutan vimlade av dem!
Det var myrornas krig.

Så utan Internet och utan TV var jag nu strandsatt i soffan.
Jag fann mig själv helt förstenad.
Mitt, av medieintryck, annars så överhopade sinne stod nu tyst och tomt.
Jag visste inte vad jag skulle göra.
När jag till slut kom på att DVD-spelaren fortfarande fungerade började jag nästan gråta av lättnad.

Såhär dagen efter har jag nästan börjat vänja mig vid att inte ha tillgång till TV eller Internet. Och visst blir man lite full i skratt över den absurda reaktion som en svart TV-ruta framkallade.
Det är egentligen sjukligt hur totalt beroende man har blivit av det ständiga medieflödet som dagligen, under normala förhållanden, strömmar ur TV-apparater, datorer, radio-apparater m.m. m.m.
Nu förstår jag hur en rökare känner sig när cigaretterna är slut. Begäret efter en cigg, eller medierna i det här fallet, tar överhanden och man kan inte tänka klart längre. Det var som om jag hamnat utanför verkligheten - som om jag blivit undanskuffad till en värld av okunnighet.
När TV:n slutade fungera slutade jag att finnas!

Jag hoppas innerligt att TV:n fungerar när jag kommer hem...

Kommentarer
Postat av: Louise

Darling, om du börjar skriva såhär sjukt långa inlägg kommer du få lite ångest när du bara skrivet 10 rader.

2007-02-21 @ 22:04:11
URL: http://lillasvartaboken.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0