Renovering: Nu börjar jag kanske se ljuset i slutet av tunneln

Förlåt för att jag inte har skrivit och lagt upp bilder på så länge! I snart 2 veckor har vi varit totalt dränkta i arbetet med att renovera lägenheten eftersom det, som alltid, dyker upp oväntat extra arbete...

Det var tänkt att vi enkelt skulle kunna riva ner strukturtapetens yttre lager (tack och lov så var den spaltbar!) och sedan måla på våtrumsgrund för att fästa tapeten och skydda den mot funkten när man målar med väggfärgen. Låter enkelt eller hur!
Tyvärr så kom det ner mer tapet än väntat när vi började ta bort det som satt löst. Och med ytterligare 5 lager tapet bakom kom vi fram till att detta inte skulle gå att spackla på ett snyggt sätt (vi är ju inga proffs direkt). Så beväpnade med en tapetångmaskin rev vi helt sonika ner alla tapeter i vardagsrum och hall... med en veckas försening full med blöta tapeter, gammalt tapetklister och bredspackling av väggarna som följd.

Nu är vi äntligen klara med spacklingen och vi har dessutom fått låna en riktig spackelslip av en kompis som är målare (guldstjärna i himlen för dig Håkan!). Elektrikern ska komma och dra om elen i veckan vilket vi verkligen ser fram emot -propparna går hela tiden eftersom det är totalt felkopplat! Det räcker att ha dammsugaren igång och tända en lampa i samma rum så säger det poff.



Foto: Fredrik


Just det, de hade satt strukturtapet på balkongdörren och alla garderober också. Vilken underbar idé! Förstår absolut varför man vill göra så! Eller inte... Återigen beväpnade med tapetångmaskinen så fick Louise och jag iaf bort alltihop ganska snabbt. Fattar inte vad vi skulle ha gjort utan denna fantasktiska manick!

Hallen var också riktigt knepig med rundade hörn vid ytterdörren och tapet bakom elementet. Men det absolut värsta vi hittat har varit alla eldosor utan lock! Här har den som tapetserat helt sonika satt tapeten över den öppna dosan utan något skydd mellan elsladdarna och tapeten! Jag kan tänka på minst 2 kritiska fel med detta:
1) brandrisken är enorm
2) risken för massiv "electricution" när jag, utrustad med spackelspade stöter på ett av dessa hål!
som tur var så visste vi att möjligheten med öppna dosor fanns så vi hade brutit elen, men ändå.



Foto: Fredrik
Här håller jag på att spackla i hallen!


Tack och lov så var det enklare att fixa köket! Mannen som bott i lägeheten innan oss hade en barbänk mellan fönstren. Bänken var alldeles för hög och dessutom så fick man inte in benen under bänkskivan, eftersom han hade ställt den på en låda. Lådan, fick vi det förklarat för oss, innehöll en bit vägg som blivit kvar efter att man rivit mellanväggen i köket. Så istället för att riva bort det sista också valde man att behålla den och sedan bygga in den i barbänken! Genialt tyckte han. Dumt tyckte vi och rev bort skiten.

Nu står där istället 2 stycken ikea-skåp av måtten B60xH70xD62 cm samt ett med bredden 40 cm. Ovanpå allt detta läggs sedan en bänkskiva i vatten- och värmetåligt laminat i samma stil som golvet. Snyggt OCH praktiskt.

Något som vi däremot kommer att behålla är lådan med spotligt som sitter i taket. Dels för att vi gillar idén men även dels för att vi är rädda för att riva hela taket om vi skulle plocka ner den... med tanke på vad vi hittade inuti barbänken så kan vad som helst gömma sig däruppe!



Foto: Fredrik


Vi hoppas på att kunna jobba på ordentligt i helgen och bli så pass klara att det bara är att börja måla när elektriker är klar. Är det en orimlig önskan tro? Vi får se... sen är det ju bara sovrummet och badrummet kvar :S

To be contiuned...

Kommentarer
Postat av: Kikan

Åh vad kul med renovering, även om det kan vara jobbigt oxå. Det är i alla fall härligt när man är klar. Övertapeserade eldosor låter helt sjukt...men man upphör aldrig att förundras. När vi flyttade in i vår lägenhet hade hyresgästen före oss målat om ett rum i bajsbrunt. Han hade inte bemödat sig att ta ner fästena till gardinstängerna utan helt sonika målat över dessa. Pust!



Jättefin studiobild du har. Så kul att få bli fotad. Kram Kikan

2009-11-04 @ 22:30:57
URL: http://hemmahoskikan.blogg.se/
Postat av: Stora L

Kämpa på! Varje dag närmar ni er en färdig lägenhet!

2009-11-06 @ 06:25:57
URL: http://lillasvartaboken.blogg.se/
Postat av: frida

Det här känner ja igen:) lite jobbigt är det men sååå härligt det blir när det är färdigt...kul blogg kika in på min renoveringsblogg kramiz

2009-11-17 @ 22:54:39
URL: http://www.renoveringsdags.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0