Något nytt, något blått, något gammalt och något lånat

Fredriks favoritfärg är blått. Hela hans pojkrum därhemma hos päronen var blått: tapeten, överkastet, kuddarna, mattan, krukorna - you name it! Så när jag kom på att blått kanske kunde vara snyggt i vårt lilla sovrum och ville göra om, ja då protesterade han inte ens! :D

Bilder från www.ikea.se
Bilder: Ikea
Produkter: Minna metervara, Tindra Ljuv doftljus, Alvine jalusi, Florera Fin blockljus, Björkefall hållare för blockljus, Ficus Microcarpa Ginseng krukväxt med kruka
Hemsida: www.ikea.se
Kollage: Erika

Temat blev något nytt, något blått, något gammalt och något lånat.
Det nya består av ljus, tyg, prismor och pärlor inhandlat på Ikea, Tygvaruhuset respektive Panduro Hobby. Av detta kommer jag att sy en hissgardin med prismor och pärlor i samt nya överdrag till prydnadskuddarna på sängen.
Den blåa färgen återfinns i de flesta detaljer.
Det gamla utgörs av mitt senaste loppisfynd som blev en liten Nittsjökruka på fot, inhandlad på Tulavippans loppmarknad i Gagnef för 10 riksdaler. Krukan är vackert mörkblå och är alldeles knottrig i glasyren, vilket gör den lite extra häftig tycker jag!
Något lånat fick bli sänglakan som en gång tillhörde min farmor. Dessa kommer jag också att sy om till kuddöverdrag. Jag älskar dessa gamla handgjorda saker med vacker handknypplad spets, knytband och farmors broderade initialer på. Det känns verkligen hemma på något sätt!

Än så länge vet jag inte när jag kommer att finna tiden för att sy gardinen och kuddöverdragen, men jag lovar att lägga upp en bild eller två när det är klart!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0